Teātris ir visur Kuldīgā 2024 | Pačamamo

12.10.2024
14:00
Kuldīgas Sporta manēža

“Pačamamo”
Ģimenes izrāde ar klaunu Cronopio
Rīgas cirks
Izrādē uzstājas: Klauns Cronopio (Mariano Gedwillo)

Savā koferī nesdams trikus, mūziku, kā arī dažādas noderīgas un nenoderīgas lietas, klauns Cronopio ierodas jaunā (vai varbūt sen pazīstamā?) vietā. Uzburdams komisku un sirsnīgu ne pārāk veikla ceļotāja tēlu, Cronopio humora valodā runā par lielam un mazam pazīstamām tēmām.

“Pačamama” Dienvidamerikas pirmiedzīvotāju – kečvu (inku) – mitoloģijā ir dieviete, kuras vārdu varētu tulkot kā Māte Zeme vai Māte Pasaule. Pačamamai arī mūsdienās tiek veltīti Andu civilizācijas rituāli – gan kečvu pēctečiem nozīmīgi, gan uz tūristiem orientēti. Kādas ir mūsu attiecības ar Māti Zemi? Vai ceļojot un uz īsāku vai garāku laiku piestājot dažādās valstīs, šīs attiecības mainās?

Mariano Gedwillo ir argentīnietis ar latviešu saknēm. Viņš ir audzis Latīņamerikā, uzstājies daudzviet pasaulē, tostarp daudzās Eiropas valstīs, un šobrīd Rīgas cirkam viņu ir izdevies uz laiciņu noķert Cronopio vecvecāku dzimtajā Rīgā.

*Bezmaksas ieeja Kuldīgas novada sociālo pakalpojumu centra “Tilts” aprūpē esošām personām ar garīga rakstura traucējumiem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī ģimenēm ar bērniem, kuras sadarbojas ar Kuldīgas pašvaldības aģentūru “Sociālais dienests”.

Teātris ir visur Kuldīgā 2024 | Mazulis ausās, mūziku klausās