Kuldīga Piano 2024 | Edgars Cīrulis. Pianists parkā 

07.09.2024
11:00
Pilsētas dārzs (Kalna iela 25, Kuldīga)

7. septembrī plkst. 11.00 Pilsētas dārzā (Kalna iela 25, Kuldīga) notiks jau tradicionālais bezmaksas brīvdabas koncerts, kurā šogad uzstāsies pianists Edgars Cīrulis ar programmu “Imaginarium” 

Edgars Cīrulis ir pianists, komponists un improvizētājs, kurš nepakļaujas nevienai žanru robežai. Viņš smeļas iedvesmu tikpat daudz no džeza mūzikas, kā arī no renesanses lielajiem komponistiem, 20. gs klasiskās mūzikas, amerikāņu minimālisma un mūsdienu elektroniskās mūzikas skaņražiem. 2023. gada nogalē Edgars devās uz Venstpils koncertzāli, lai tur ierakstītu savu pirmo solo klavieru albumu ar savām klavierminiatūrām, kuras pirmoreiz neiekļauj improvizāciju kā centrālo elementu mūzikas skanējumā.

Šajā programmā priekšplānu ieņem nianses; klusas, gandrīz neizskanējušas notis un poētisks melodisms, kur katra skaņa tiek izsvērta, pirms pievienota paletei. Mūzika ir tikpat kolorīta kā Edgara klausīšanās “diēta” un tai žanru piemeklēt ir sarežģīti, bet lielu nospiedumu ir atstājis katalāņu komponists Federiko Mompū, kura epifāniskās kompozīcijas ir kļuvušas par zelta standartu uz kuru komponists tiecas.

Koncerts bez ieejas maksas

Kuldīga Piano 2024 | Reinis Zariņš. Brančs ar pianistu