Kuldīga Piano 2024 | Reinis Zariņš. Brančs ar pianistu

07.09.2024
12:00
Restorāns Bangert's, Pils iela 1, Kuldīga

7. septembrī plkst. 12.00 restorānā “Bangerts” (Pils iela 1, Kuldīga), baudot nesteidzīgu maltīti, apmeklētājiem būs iespēja pieredzēt komponistu Johannesa Brāmsa un Filipa Glāsa satikšanos pianista Reiņa Zariņa izpildījumā.

BIĻEŠU CENA: €55.00 (cenā iekļauta ēdināšana)
*Galdiņu rezervācija uz šo koncertu pieejama restorānā “Bangerts”, zvanot 29125228

“Abi – gan Brāmss, gan Glāss – ar savu mūziku klausītājos spēj izraisīt pilnīgi pretējas reakcijas – esmu dzirdējis cieši līdzās epitetus ‘neaprakstāma laime’ un ‘neizturama garlaicība’. Uzreiz paliek interesanti! Askētiskais romantiķis un romantiskais askēts – kurš no viņiem ir kurš? Brāmss un Glāss parasti līdzās nav sastopami, bet šajā programmā satiksies, jo viņiem ir pārsteidzoši daudz kopīga,” tā gaidāmo koncertu raksturo pats Reinis Zariņš.

Reinis Zariņš ir latviešu pianists, kurš tiecas pēc patiesības un skaistuma savā mūzikā. Šīs vērtības atspoguļojas viņa repertuāra izvēlē, interpretācijā un sadarbībās. Viņš piedalījies prestižos festivālos, piemēram, Lucernas festivālā, Bātas starptautiskajā mūzikas festivālā un Skotijas mūzikas festivālā. Tāpat pianists ir sadarbojies ar izciliem orķestriem un diriģentiem, un viņa priekšnesumus tiešraidē pārraidījuši BBC Radio 3, NDR, Polijas Nacionālais radio un King FM. Reinis Zariņš ir saņēmis Lielās mūzikas balvu piecas reizes un Triju Zvaigžņu ordeni par ieguldījumu kultūrā.

Kuldīga Piano 2024 | Annika Lanka. Izelpa/Ieelpa