Koncerts “Diksilends Sapņu komanda” un basa pavēlnieks Andris Grunte”

27.08.2024
19:00
Kuldīgas kultūras centrs

Diksilends “Sapņu komanda” un basa pavēlnieks Andris Grunte
Mums ir labas ziņas! Rudens sezonu Kuldīgas kultūras centrā omulīgā gaisotnē pie galdiņiem atklājam otrdien, 27.augustā plkst. 19.00, ar diksilenda “Sapņu komanda” koncertu.

Džeza kontrabasists Andris Grunte ir viens no pieprasītākajiem un profesionālākajiem Latvijas džeza mūziķiem. Būdams izcils ansambļa dalībnieks, Andris ir uzstājies ar tādiem leģendāriem Latvijas džezmeņiem, kā Raimonds Raubiško un Gunārs Rozenbergs, un joprojām spēlē kopā ar praktiski visiem Latvijas džeza mūziķiem visdažādākajos sastāvos, gan ar Maestro Raimondu Paulu, Māri Briežkalnu, Arti Orubu, Madaru Kalniņu, Denisu Paškēviču, “Mirage Jazz Orchestra”, gan etno-mūziķiem Zani Šmiti, Ilzi Grunti, Laimu Jansoni un daudziem, daudziem citiem. Kā mūziķi Andri pirmām kārtām raksturo brīnišķīga spēja pielāgoties ansamblim, veidojot nevainojamu ritma grupas skanējumu, skaidru basa līniju un svingojošu ritmu. Tieši Andra kā mūziķa vienkāršība, nepretenciozitāte un muzikalitāte ir tās īpašības, kas viņu ir padarījušas par veselas Latvijas džeza paaudzes vadošo kontrabasistu.

Kā ļoti daudzpusīgs mūziķis, Andris ir arī diksilenda “Sapņu komanda” dalībnieks, tādēļ savu 55 gadu jubilejas koncertu izvēlējās svinēt tieši ar šī kolektīva koncertu. Šī diksilenda “Sapņu komanda” koncertprogramma veidota kā dialogs starp džeza klasiku un mūsdienu džeza skaņdarbiem, demonstrējot diksilenda kā tradicionāla džeza sastāva plašās iespējas gan skanējuma, gan repertuāra ziņā. Protams, īpaša loma šajā programmā būs kontrabasam, vienam no svarīgākajiem instrumentiem džezā, kas gan nekad nav spējis sacensties popularitātē ar saksofonu vai trompeti. Tādēļ godāsim kontrabasu kā būtiski svarīgu un nozīmīgu džeza instrumentu, un izcilā džeza kontrabasista Andra Gruntes jubilejas koncerts ir brīnišķīga iespēja iepazīt šī brīnišķīgā instrumenta plašās iespējas.

Diksilends “Sapņu komanda”:

Indriķis Veitners – diksilenda vadītājs, klarnete;

Madars Kalniņš – taustiņinstrumenti;

Normunds Piesis – trompete

Lauris Amantovs – trombons

Andris Grunte – kontrabass

Bruno Priekulis – bandžo

Krišjānis Bremšs – sitamie instrumenti.

Koncerts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Biļetes KKC kasē. Iepriekšpārdošanā 5,00 EUR, koncerta dienā 10,00 EUR

Vārmes novadpētniecības virtuālā izstāde “Piemiņas birzs”